Aarhus studenter
gymnastik & fitness

Bliv medlem

alle vores hold er med tre prøvetræninger

Sådan tilmelder du dig

2018-2019 01.08.2018  -  30.06.2019
Vejledning

Akroyoga (Akro)

Hvad er akroyoga spørger du?

Som navnet antyder er akroyogaen en bevægelsesform, der trækker på elementer fra akrobatik og yoga. Akroyoga låner frit fra akrobatikkens tillid og wauw-effekt og yogaens fokus, lethed og styrke og skaber noget nyt der hverken er helt det ene eller det andet.

Akroyoga er først og fremmest ønsket om at træne og lege med andre og bruge kroppen til at bygge stærke konstruktioner med.

Holdet er begyndervenligt og vil fokusere på en progressiv udvikling, hvor der til hver træning introduceres nye koncepter som vi dernæst forsøger at arbejde ind i akroyogaen.

Det er ikke nødvendigt at medbringe en partner, da vi forsøger at sætte grupper sammen alt efter kropstyper og sværhedsgrad.

Det er heller ikke nødvendigt at have erfaring med akrobatik, gymnastik eller yoga, bare en sund nysgerrighed overfor at udfordre sin egen og andres kroppe er alt der behøves.

Jeg håber at se jer!

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

ASG Ekstra 18+ (Ekstr)
ASG Ekstra Spring 18+, er for gymnasten, der bare ikke kan få nok af at springe.
Holdet er et ekstra springtilbud med fokus på både leg, teknik og på at give den max gas.
Uanset køn, alder eller niveau, vil du som springer blive udfordret både indenfor det tekniske, men også have mulighed for at fokusere på og træne dine fulde spring med masser af tid til at springe, lige hvad man vil.
Holdet er bygget op omkring at samarbejde og at udfordre hinanden. Da jeg er den eneste træner på holdet, vil der være mulighed for at øve sine modtager-kompetencer og lære fra sig, hvis du lyser. Træningerne starter altid med en leg til den barnlige sjæl, hvor der også her er mulighed for at byde ind til et frit gymnastikmiljø.

Holdet vil som udgangspunkt ikke deltage i opvisningssæsonen, da det kun kommer til at forløbe fra september til slut januar.
Dette er derfor en unik mulighed for at springe første halvdelen af sæsonen mens tiden er der til at prøve nye ting af.

Jeg glæder mig til at se jer!
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

DanceFit (DFit)

Til DanceFit får man sved på panden, gang i hofterne og et kæmpe smil på læben. Vi fyrer den af fra første minut og danser til en god blanding af de sange, man hører i weekenden på dansegulvet og lækre latinamerikanske rytmer. Vi går ikke op i, om man rammer takten 100%, går den rigtige vej, osv. – det vigtigste er, at vi har det ultra sjovt, føler musikken, og ikke mindst – får en rigtig god træning sammen!

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Fitness semesterkort F2019 (FitSK)
Semesterkort 
Gyldigt i perioden 1. februar til 30. juni til alle de udbudte fitnesshold. 
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Fitness årskort (FITår)
Årskort = Gyldigt i perioden 1. februar til 31. januar. Du kan træne i et helt kalenderår – dvs. fra vinter til vinter, ekskl. sommerfitness.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

LUX - OBS dette hold er udtage (ASGlx)

LUX (18+) er holdet for dig, der har gået til gymnastik eller dans før, og gerne vil videreudvikle dine gymnastiske færdigheder.

I år vil vi have fokus på grund-gymnastikken, hvor temaerne kropskontrol og gulvarbejde vil gennemgående i hele sæsonen. Med små tricks og nørderi, håber vi på i år, at kunne give den enkelte gymnast mulighed for at vise sin unikke kunnen. På LUX er der plads til alle!

Det forventes, at du vil prioritere holdet og gymnastikken højt og deltager i sociale arrangementer. Vi skal nok sørge for at du får pulsen op gennem gymnastikken, men løbeturen må klares derhjemme.

Som altid har vi ambitioner om, at alle skal gå glade hjem fra træning med masser af sved på panden og en gang imellem med god kage i maven.

Udgifter ud over kontingent:
- 1000 kr, betales á en rate i september/oktober og dækker dragt, stævner og sociale arrangementer
- Der kan forekomme ekstra udgifter til stævner

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Pilates med et twist (Pila)

Pilates er effektiv træning, der strammer kroppen op og hjælper til at skabe stabilitet omkring kropstammen.

Øvelserne styrker musklerne, gør dem udholdende og spændstige, skaber grundlaget for god kropsholdning, giver smidighed, balance og forbinder krop og bevidsthed.

Der er musik til øvelserne og træningen henvender sig til alle uanset udgangspunkt.

Vi starter med opvarmning og slutter med afspænding.

Glæder mig til at undervise jer.


Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Puls/styrke (PS)

En fitnesstime med både styrke og puls elementer. Der vil være fokus på at få trænet hele kroppen, men nogle gange med ekstra fokus på en bestemt del.

Målet er, at man efter hver træning skal gå der fra med sved på panden og et smil på læben.

Træningen kommer til at variere med bl.a. forskellige måder at lave øvelserne på, fx med små konkurrencer, noget cirkeltræning, tabata eller klassisk jeg-viser-i-følger.


Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Step (Step)

Step er en blanding af dans og aerobic på en stepbænk. Vi øver koreografier til fed musik. Vi får pulsen op og har det fedt på samme tid. Du kan komme uanset, om du er begynder eller øvet.


Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Stram op (Stram)

I løbet af timen i Stram op kommer vi igennem hele kroppen. Vi veksler mellem styrketræning med vægte og med egen kropsvægt. Vi skal have pulsen op og svede. Men vi skal også have det sjovt imens. Så en time med en god blandet landhandel og altid med afslapning og udtrækning til sidst, så vi kan gå hjem med ro i kroppen og god samvittighed.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Yoga (Yoga)

Jeg hedder Jenny. Jeg er lige kommet hjem fra et yogaenventyr i indien og starter derfor mit første yogahold her i ASG.

Jeg vil undervise i vinyasayoga, som er baseret på flow.
Til træningen vil vi gennemgående have fokus på vejrtrækning og der vil skiftevis være fokus på henholdsvis styrke, smidighed og/eller balance. Målet med træningen er at få en dejlig og behagelig følelse af ro og balance i krop og sjæl. Træningen er lagt til rette så alle kan være med, både nybegyndere og letøvede og alle der godt kan lide yoga.
 
Glæder mig til at se jer!

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

Yoga/Pilates/Dance (YPD)

Inspireret af Living Yolates, hvor yoga, pilates og dans sammensmeltes i en selvkærlig og dynamisk træningsform, og alle kan være med.

Dansen består af fri og guidet bevægelse til rytmisk musik vi bruger simple mønstre, hvor der er plads til sjov og leg. I pilates går vi ned i detaljen og styrker kroppen indefra. Det hele omfavnes af yogaens ro, styrke og stræk og en tankegang om at alle kroppe er forskellige og der derfor ikke er nogen øvelse, der ser ens ud for alle.

I en time starter vi med grounding, vejrtrækning og blid opvarmning. Vi arbejder alle led igennem med bløde bevægelser, der udvikler sig til dans, som gør dig dejlig varm, før vi går over til yogaens powerstillinger og styrkende pilates. Vi slutter af med lækre stræk og shavasana, så alle øvelserne får lov til at lande i kroppen.


Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (1)

1# Holdet - OBS dette hold er (ASG1h)
1#HOLDET er tilbage! Kridt danseskoene og find dine lækre spændstige stænger frem.

1#HOLDET er et udtaget hold for 18+ piger, som ønsker at blive udfordret både i dansens- og gymnastikkens verden. Du skal være klar på at svede, nørde og have det sjovt til træningerne. Vi skal have sammensat et godt opvisningsprogram og have gode træninger. Holdet træner om onsdagen fra kl. 17.30-19.30 på Ceres og holdets instruktør er Christina Rye.

Christina Rye: Danse- og gymnastiklærer på BGI Akademiet. Tidligere gymnast på Århus Rep. Hold, AGF Hold 9 og Ollerups Dansekompagni. Jeg har taget Stepz Danseuddannelse og har danset i Los Angeles og London over flere gange samt deltaget i utallige BGI Aspire og Gerlev Funk and Rhythm camps.

Én gang i måneden har holdet fokustræning. Her handler det ikke om opvisningsprogrammet men at have forskellige fokuspunkter, som bliver til gavn i opvisningsprogrammet. Disse træninger bliver under ledelse af Louise ØA, Laura Schou og Sabine Lund.

Louise ØA: Tidligere instruktør på Ollerups Elitehold og AGF MAX. Tidligere gymnast på AGF Hold 9, Århus Rep. Hold, BCD, Verdensholdet og Ollerups Elitehold.
Laura Schou: Tidligere instruktør på Århus Rep. Hold. Tidligere gymnast på Hold 9, AGF MAX, Verdensholdet og Ollerups Elitehold.
Sabine Lund: Danselærer på BGI Akademiet. Uddannet på Stepz Danseuddannelse og har danset over en længere periode i New York, Los Angeles, London og København.

1. Fortræning onsdag d. 29/8 kl. 17.30-19.30 på Sektion for Idræt.
2. Fortræning onsdag d. 5/9 kl. 17.30-19.30 på Campus C, Bygning A, 1. sal.
Udtagelse lørdag d. 8/9 kl. 12.00-17.00 på Katrinebjergskolen.

Jeg glæder mig til at have holdet og se lige præcis DIG til fortræningerne og udtagelsen. Vi ses!
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Abiít - OBS dette hold er udta (ASGab)
Holdet er for den rutinerede gymnast (23+), som elsker at svede og nørde.
Vi søger den erfarne og spændstige gymnast, som nyder teknikken bag grundgymnastik og finder bevægeglæde ved denne.
Vi ønsker os et hold, hvor man kan fordybe og udvikle sig individuelt og som hold. Til hver træning vil der være tons og sved på panden. Så hvis du kan li’ at bevæge dig og give lidt ekstra, er dette holdet for dig.

Der forventes at holdet laver 6 - 8 opvisninger og derudover vil der være 1 - 2 træningsweekender. Der kommer udtagelse på holdet, og træningerne vil ligge mandage kl. 18.00-20.00 på Frederiksbjerg Skole.

Instruktørerne på holdet kender hinanden gennem 5 år på Viborg gym team – eliteholdet. Vi har desuden mange års erfaring med lokal- og landsdelshold både som gymnaster og instruktører. Sidste sæson var vi instruktører på ASG Alumnerne.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

ASG Mix (ASGmx)
ASG Mix 20+, er et hold for gymnasten, der er vild med at nørde og elsker at deltage i det sociale på et gymnastikhold. Vi vil træne hver for sig, men bestræbe os på at have en del af træningen fælles hver anden træning.
Opvisningen vil være en fest med god gymnastik og smil der afspejler at gymnasterne har det fedt sammen og elsker at være på gulvet sammen.
Det forventes at man som gymnast på ASG Mix 20+ kommer til træninger og opvisninger og bidrager til det sociale på holdet!
Som springer på mix vil du komme til at indgå i et fællesskab hvor vi hygger, men også giver den maks gas i vores spring. Til træningerne vil vi arbejde med forbedring af din grundteknik alt efter niveau, samt arbejde hen imod nogle lækre opvisninger. Træningerne vil derfor bære præg af dels teknik træning, dels læring og perfektion af serier, dels fuld bas-arm til bane, mini og stortramp og dels en masse styrke og lege i bedste gymnastik-ånd.
Rytmesiden er for gymnasten, som elsker at blive udfordret på sin grundgymnastik og gerne vil svede og grine til hver træning. Vi både leger og nørder teknik. Derudover vil vi kende hinanden og ikke bare være 30 individuelle gymnaster. Holdet er både for dig, der har lavet gymnastik nogle år tilbage og som gerne vil igang igen, men også for dig der har lavet gymnastik altid og gerne vil være på et hold, hvor du kan nørde på dit niveau mens du er social.
På ASG Mix, 20+ forbeholder vi os retten til udtagelse på rytmesiden, hvis der dukker for mange gymnaster op - dog ser vi helst at der er plads til alle der ønsker at gå på holdet - dog satser vi på at finde plads til alle :-)
 
Forventede opvisninger
3 “sikre”
DGI Ungedag
DGI Voksendag,
ASG Forårsopvisning, 27. april 2019
Derudover håber vi på, at tage til Dejbjerglundstævnet.
 
Forventede udgifter
Dragter 600 kr
evt. Fester 300 kr
evt. Dejbjerglund 225 kr
Dragter betales 300 kr 1. oktober og 300 kr. 1. november
Prisen for dejbjerglund betales ved tilmelding 15. oktober
Fester betales løbende ved tilmelding til fester
Overskydende beløb føres tilbage i slutningen af sæsonen.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

ASG Modern (ASGmo)

ASG Modern er et rytmehold for både drenge og piger (18+). Jeg har fokus på, at hver enkelt gymnast skal finde sit personlige udtryk samt bevægelses mønster. Vi er alle forskellige, også på den måde vi bevæger os på - og det er der plads til hos mig. Jeg er meget inspireret af den moderne dans, som derfor vil fylde meget i undervisningen. Træningerne vil både bestå af moderne dans og klassisk gymnastik. Du vil opleve de to genre i et skønt miks, hvor du har mulighed for at prøve nye bevægelser. Planen er, at vi også kommer til at beskæftige os med hip hop i løbet af sæsonen.

Sammen kommer vi til at lave et show der sparker r**! Det bliver anderledes og seværdigt og kommer til at fylde en hel del i den daglige træning. Det vil opvarmningen og den tekniske træning også gøre - fordelingen bliver ca. 50/50 opvarmning/show til hver træning.

Forventningerne til dig som gymnast er derfor, at du kommer til hver træning, hvor du er til stede og deltager aktivt i undervisningen. Der er plads til afbud, men jeg forventer, at du er åben og ærlig over årsagen. Jeg er meget forstående ).

Fysisk træning vil IKKE have stor fokus. Styrke, kondition og smidighed er noget jeg forventer, at du holder ved lige derhjemme. Jeg vil fokusere på at udvikle dig som bevæger - så mød op til fortræninger og glæd dig til at mærke ASG Modern!

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

ASG Streetdance - OBS dette ho (ASGsd)
ASG Streetdance er for dig som gerne vil udforske en masse stilarter, gå i dybden med udtryk og udvide vores kropsbevidsthed. Men det er også holdet, hvor det sociale vægtes højt, så hver onsdag skal være en fest, som vi deler med hinanden gennem dans og svedige beats. Vi skal lade os inspirere af hinanden og skabe et trygt rum, hvor vi kan udvikle os sammen som et hold, så vi bliver klar til forårets opvisninger.
Vi vil igen i år stille op til Kaufmann Cup, da det var en kæmpe succes sidste år!! Kaufmann Cup er en danse konkurrence af tre omgange, det vil vi fortælle meget mere om til prøvetræningerne og ellers kan du læse om det her: https://kaufmanncup.letsdance.tv/kaufmann-cup-2019/
Vi forventer en vibrerende og levende energi hver onsdag aften og at både træninger og opvisninger bliver prioriteret.
Vi ses til sved på panden og ømme muskler. Det er vigtigt at understrege, at holdet både er for drenge og piger, så kom frisk.
 
Forventede antal opvisninger
Vi forventer at deltage til ca. 8 opvisninger:
 • ASG Light d. 25., 26., ell. 28. november
 • Pigeaften
 • Dejbjerglund
 • (måske Mega-mix)
 • 3x Kaufmann Cup d. 26. januar, d. 9. marts og d. 6. april
 • Afslutningsshow i april
Forventede udgifter ud over kontingent?
Max 800 kr. til tøj og ca. 400 kr. til stævner og konkurrence.
Det aftales på holdet, hvordan det bliver håndteret.
 
Ekstra træning
Lørdag d. 19. januar og søndag d. 24. marts.
 
Instruktører
Mit navn er Camilla, jeg er 23 år og bor i Århus. Jeg studerer til daglig til Psykomotorisk terapeut på VIA i Randers. Da jeg var 6 år opdagede jeg dansen og blev totalt opslugt af denne udtryksfulde verden. Jeg har gået på Planum Dance House og deltaget i forskellige dansekonkurrencer rundt i Danmark. Min stilart er præget af de tunge rytmer, som man finder i afro og dancehall med et twist af girly style, men vi skal også
forbi house, wacking, ghetto og lidt latin. Jeg glæder mig til en sæson, hvor vi sammen skal udvikle os og finde vores egen dansestil.
Mit navn er Eva, jeg er 25 år, bor i Århus og jeg blev i januar færdiguddannet Pædagog. I tiende klasse kom jeg på Vejle Idrætsefterskole, hvor jeg var på danselinjen. Efter tiende klasse, dansede jeg hos DanseQulibrium i Vejle, hvor jeg senere blev underviser. Jeg underviste i jazz, ballet og moderne, som vi også skal undersøge lidt gennem denne sæson. Jeg underviser nu i Funk i Fitness World Scandinavian.
Vores mål er, at vi sammen skal styrke vores teknik, ved at kombinere forskellige stilarter og arbejde med at få jeres inderste danse trold frem. Sæson 18/19 bliver også en sæson i sammenholdets tegn – gennem bevægelse kommer vi hurtigt tæt på hinanden og I vil med garanti føle jer støttet og løftet af hinanden. Vi møder jer med kærlige åbne arme, for dans handler om meget mere end bare det at følge en koreografi og bevæge sig til musikken. Det glæder vi os til at vise jer.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Fitness sæsonkort 2018/2019 (FITsæ)
Sæsonkort = Gyldigt i perioden 1. september til 30. juni. Du kan træne i to semestre – dvs. fra sommer til sommer.
Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Hold Ud (ASGhu)
Hold Ud er et letøvet/øvet 18+ hold uden udtagelse. Holdet er for dig som gerne vil udfordres grundgymnastisk og samtidig få inspiration fra andre dansestilarter og måder at bevæge sig på, så du bliver en mere alsidig gymnast med et større personligt udtryk. Til træningerne kommer vi bl.a. til at arbejde med grundteknik, sekvenser både til brug i træninger og til opvisningen, improvisation og udtryk mm.

Som trænere fokuserer vi på at dygtiggøre vores gymnaster, samtidig med at vi vægter et godt socialt fællesskab - Så hvis du er interesseret i komme til nogle fede træninger hvor du kan glemme resten af hverdagens trummerum, så er Hold Ud måske noget for dig. Vi har tre prøvetræninger og derefter er det først til mølle ift. tilmelding.

Om os:

Vi er to piger på 21 år. Vi kender hinanden fra gymnastikhøjskolen i Ollerup F18, hvor vi hver især har gået på højskolens rytmelinje. Vi er skøre af natur og det vil forhåbentligvis smitte af på vores undervisning, så vi får det sjovt selvom vi skal svede og knokle.

Vi glæder os til at se jer!

- Andrea og Pernille

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Kinesis - OBS dette hold er ud (ASGki)

På Kinesis vil vi arbejde med, at den enkelte gymnast udvikler sig og føler sig udfordret. Vi vil arbejde med at udvikle gymnasterne gennem tekniktræning, grundgymnastik og leg med bevægelse i et miljø som er trygt og sjovt at være i. Som gymnast på Kinesis kan du forvente, at vi sætter rammerne for en fed, svedig og varieret træning.

- Vi glæder os helt vildt til sæsonen, og vi håber at DU kommer!

Forventede antal opvisninger

Vi forventer at deltage til 5-6 opvisninger, samt Drejbjerglund stævnet i februar.

Forventede udgifter ud over kontingent?

500-600 kroner til stævneudgifter og opvisningstøj.

Ekstra træning

Der forventes lørdagstræninger november og januar, men datoer er endnu ikke fastsatte.

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)

Kinesis#allstars - OBS dette e (ASGka)

For at gå på holdet skal man have gået på Kinesis en af de fire tidligere sæsoner.

Vi træner en gang om måneden, tidspunktet for træningen er søndag aften fra 17.00 – 20.00. Træningerne vil indeholde opvarmning, serieindlæring, overgange, besøg af tidligere trænere og eventuelt nogle fra Allstars som skulle have lyst til at byde ind med noget, derudover vil vi slutte af med lidt tons og styrke. Når træningen er færdig, skal vi selvfølgelig spise kage. Programmet vil blive sat sammen af fire serier, én fra hver Kinesis-sæson, og vi vil derfor skulle undervise hinanden på tværs af de fire hold. Derudover vil Julie og Sofie gerne kigge forbi, hvilket jo vil være så lækkert! Vi forventer, at man som gymnast på holdet deltager i alle træninger, så vidt det er muligt og selv holder sig opdateret, hvis man er forhindret i at deltage.

Hvis I har lyst til at være med på holdet, så har vi oprettet en gruppe på facebook som hedder: Kinesis allstars

Kontingent for deltagelse på Kinesis Allstars er 300 koner for halleje, administrationsgebyr og opvisninger. Derudover budget til opvisningstøj og en gave sidst på sæsonen som tak for Julie og Sofies hjælp. Når kontingentet er betalt, hæfter man på dette og vil ikke få pengene retur ved stop på holdet.

Træningstidspunktet vil være søndage på idræt, fra kl. 17.00 til 20.00.

 • 16/9 – Årets første træning, som vil tage udgangspunkt i en introaften, hvor vi skal lære hinanden at kende, udvælge serier fra de forskellige år og slutteligt lave en oversigt over, hvem der står for hvilken serielæring.
  • Derudover skal vi have lave nogle små udvalg Fest-, kage-, socialudvalget.
 • 23/9 – Serieindlæring fra 2. år på Kinesis
 • 28/10 – Serieindlæring fra 4. år på Kinesis
 • 18/11 – Serieindlæring fra 1. år på Kinesis
 • 16/12 – Serieindlæring fra 3. år på Kinesis + gennemkørsel af program
 • 6/1 – Program + opstillinger
 • 2/2 – OBS. Dette er en lang lørdagstræning fra kl. 11.00 til 16.00 og vil om aftenen slutte af med en forsinket julefrokost.
 • 3/3 – Program + opstillinger + rettelser
 • 31/3 – Program + rettelser
 • 28/4 – Afslutning med grillhygge

Dette er vores umiddelbare tanker omkring deltagelse i opvisninger, foråret 2019:

 • Ungedag
 • Voksendag
 • ASG lokalopvisning
 • Dejbjerg (hvis muligt og der er stemning for det)
 • Pigeaften
 • Mega mix (hvis muligt og der er stemning for det)
 • OD dag (hvis muligt og der er stemning for det)

Holdet har fire tovholdere, som vil står for planlægning af alle træningerne, alt det praktiske omkring betaling af kontingent, opvisningstøj, opvisningsbetalinger, sygmeldinger og hvad der ellers måtte være omkring Kinesis#Allstars i samarbejde med ASG.

Her er info omkring tovholderne:

Navn: Jane Lundfort
Mail: janelundfort@jubii.dk
Tlf: 31331317

Navn: Anja Pedersen
Mail: anjapedersen.95@gmail.com
Tlf: 28702367
Navn: Sofie Busk
Mail: sofiebusk94@gmail.com
Tlf: 20256563
Navn: Diana Hviid
Mail: dianaghvid@hotmail.com
Tlf: 28147298

Vi håber meget på stor tilslutning, da vi selv tror på, at det her kunne gå hen og blive ret lækkert. Dette er kun et hold som vil køre denne sæson og lukker ned ved udgangen af foråret 2019.


Kærlig hilsen Jane, Anja, Sofie og Diana

Se hele beskrivelsen
Tilmeld/Læs mere - (0)